perjantai 16. huhtikuuta 2021

Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 kokemuksia

 Tänään minulla oli ensimmäistä kertaa ilo pistää jalkaan synttärilahjarahoilla ostetut Niken kisakengät. Tämä on Niken sanojen mukaan heidän nopein kisakenkänsä maantiematkoille. Itse olen ajatellut, että tällä kengällä juoksen ainakin maratonin, ehkä myös puolimaratonin, jos kenkä osoittautuu sillä nopeaksi.

Tunnustelun perusteella:

  • Kenkä on todella kevyt.
  • Vaimennusta on paljon.
  • Itse kenkä on punosta enemmänkin kuin kangasta.
Sitten liikkeelle. Kenkä on äärimmäisen hyvin vaimennettu ja ainakin omaan aika rintavaan ja leveään jalkaan istuu todella hyvin, vaikka nauhat jäävät aika avonaiseksi.

Lähdin juoksemaan lenkkiä, jossa on 1,5km lämmittelyä @4.30min/km, sitten 7km maratonvauhtia (vähän alle 4 min/km), 7 km puolimaratonvauhtia (noin 3.40min/km) ja loppuun taas verkka 1,5km. Lenkin menin juoksemaan baanalle, jota käytän asfalttipohjaisiin treeneihin. Yleensä juoksen hiekalla, mutta halusin käyttää näitä kenkiä maratonin alustalla.

Ensimmäiset fiilikset kengästä juostessa:

Maraton vauhdissa kenkä toimi mainiosti. Kilometrien väliaikoja oli vaikea tulkita gps:n antaessa erikoisia aikoja. Päättelin kuitenkin, että noin 3.46min/km meni tämä maratonvauhtinen juoksu, joka on kyllä selvästi erittäin hyvää vauhtia alhaisille vk-sykkeille itselläni.

Fiilikset puolivälin käännöksen jälkeen:

Puolivälin jälkeen siirryin hieman yli 160 sykkeistä yli 170 sykkeisiin. Tällaisilla sykkeillä tai jopa vielä vähän paremassa kisavireessä hieman korkeammallakin sykkeillä juoksen matkoja puolimaratoniin asti.

Lopussa olin jo väsynyt, mutta niin oli tarkoituskin, jos on juossut 7 kilometriä maratonvauhtia ja 7 kilometriä puolimaratonvauhtia, niin ei ole mitenkään voinut ihan tuoreena pysyä. Tässä fiilikset maalissa:


Lopputulemana kengästä:

  • Sopii erinomaisesti maratonille.
  • Sopii luultavasti erinomaisesti myös lyhyemmille maantiematkoille, mutta tiukoissa käännöksissä ja epätasaisella alustalla ei anna kovin hyvää tuntumaa tiehen.
  • Erittäin kevyt
  • Erinomainen vaimennus
  • Ainakin psykologinen vauhtietu
  • Ei vaikuta kestävältä kengältä eikä sovi harjoitteluun varsinaisesti, koska jalkaterä ei tällä saa paljoa ärsykkeitä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti