tiistai 25. toukokuuta 2021

Tavoitteen asettelua: Karhunkierros 83km

 Jos sää ei koidu ongelmaksi ja reitti on juostavassa kunnossa...Tällä hetkellä ennuste on +1 aste, ei mainittavaa sadetta.

Reittiennätys on käsittääkseni 7h55min. 166km matkalla yhteen suuntaan on menty 8h10min.

Minä tavoittelen aikaa 8 ja 9 tunnin väliin, kun en oikein tiedä, mitä on odotettavissa. Kaikkien videoiden ja lukemisen jälkeen olen muodostanut kuvaa reitistä:

Napapiiri-Oulanka 28km, helppoa polkua, tavoite 2h45min.

Oulanka-Basecamp 32km, aluksi helppoa 10km ja sitten vaikeutuu, 3h15min.

Basecamp-Konttainen 16km. Vaikeampaa polkua. 1h40min.

Konttainen-Ruka 7km. Isoja nousuja. 45min.

Näillä väliajoilla kokonaisaika olisi 8h 25min. Tarkoitus on lähteä liikkeelle hieman yli 130 syketasolla, joka vastaa tiellä juostuna 4.45-4.55min/km juoksuvauhtia. Puoleen väliin asti varovasti ja Basecampiltä saa ruveta avaamaan vauhtia hieman. Viimeisellä pätkällä sitten kaikki peliin, mitä kropasta löytyy. 

Polulla yleisesti vauhti riippuu polusta paljoltikin. Osittain Karhunkierroksen videoiden polku vastaa lähes ulkoilutiellä juoksemista ja pitkospuut ovat näyttäneet videoissa tukevilta, jolloin niiden juokseminenkin on lähes kuin tiejuoksua. Saa nähdä millaista polkua reitti sitten käytännössä on. Keskuspuistossa treenaaminen on ollut polkulenkeillä todella kuluneilla poluilla juoksemista, joten teknisyys ei ole ongelma, vain hidaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti