maanantai 17. toukokuuta 2021

Treenit tehtynä Karhunkierrosta varten!

 Olen juossut tämän kalenterivuoden aikana noin 1500 kilometriä. Se on enemmän kuin pitkään aikaan. Saattaa olla enemmän kuin koskaan alkuvuoden aikana, sillä kovempaa harjoitellessani tein myös hiihtolenkkejä. Nyt olen lumesta huolimatta keskittynyt vain juoksemaan, sillä ladulle siirtyessä haaskaantuu aikaa, joka varsinkin talvella oli välillä tiukassa.

Karhunkierroksen klassikkomatkan 83km:n juoksun lähtö on siirretty kello 22:een. Jotkut ovat kovasti miettineet millaista on lähteä tuohon aikaan juoksemaan. Itselleni muutos oli hieman vaikea, koska matkustus aikataulu piti myös miettiä nopeasti uusiksi. Juoksun aloitus tuohon aikaan taas oli aika normaalia, olen varmaankin juossut noin puolet lenkeistä kello 20.30 jälkeen illalla. Helpointa perheaktiviteettien lomassa on minulle lähteä lenkille, kun lapset ovat menossa nukkumaan. Toinen vaihtoehto olisi juosta työmatkoja, mutta olen töissä niin lähellä, etten ole saanut motivoitua itseäni kiertelemään matkalla. Toistaiseksi olen siis kulkenut pyörällä.

Karhunkierroksen harjoitussuunnitelma:

Tammikuu     Kunhan jaksaa harjoitella, niin hyvä homma.
Helmikuu      Kunhan jaksaa juosta perusharjoittelua niin edelleen hyvä. Painopiste mäkitreeni.
Maaliskuu     Painopiste: vauhtikestävyys tasavauhdilla. Kisa Himos Winter Trail.
Huhtikuu       Painopisteet: polkujuoksu, erityispitkät lenkit ja vedot. Muutama kisa.
Toukokuu      Painopiste: Tankkauksen harjoittelu, mäki ja polku. Joku kisa ehkä?

Arvioidaan onnistuminen:

Tammikuu ja Helmikuu meni hyvin treenaten.
Maaliskuussa sain joitakin hyviä matkavauhtisia treenejä. Eivät varsinaisesti palvele tätä kilpailua. Himos Winter Trailin juoksin yksin, mutta se sujui mielestäni hyvin.
Huhtikuussa aloitin polkujuoksun, kisoja ei ollut, erityispitkiä olen tehnyt laiskasti, kuten vetojakin. Harjoittelun kokonaismäärä on ollut erinomainen.
Toukokuussa tein ne tärkeimmät harjoitteet, jotka olin ajatellut. Kisoja ei ole vielä ollut.
Kokonaisarvosanana annan 9.

Tärkeimmät treenit:

18.4. Polkujuoksu 17,5km
25.4. Polkujuoksu 24km
2.5. Polkujuoksu 28km
14.5. Polkujuoksu 42,5km

Polkujuoksutreeneissä vauhti on ollut 5.20-5.45/km. Polut ovat olleet Keskuspuistomaisen juurakkoisia ja mutkittelevia, mutta välillä on joutunut tekemään myös pieniä siirtymiä ulkoiluteillä.

Tämän lisäksi voisi mainita, että olen juossut monta lenkkiä, joissa juostaan Paloheinän mäkeä ylös ja alas. Kovimpana voimaharjoituksena oli Paloheinän jyrkkää nousua 30 kertaa vauhdilla ylös-alas ilman mitään palauttelua. En ole käynyt muissa mäissä, sillä Paloheinä on sopivan lähellä. En ole kävellyt nousuja, kun luotan, että jos osaa juosta, osaa myös kävellä.

Koko talven harjoittelu on nostanut peruskuntovauhtia niin, että keskisykkeellä 144 juoksin 17km vauhdilla 4.15min/km, mikä on itselleni pk2-alueella. Paras vauhtitreeni samalla baanalla on mennyt 3.43min/km, joka on paras vauhti mitä olen tällä reitillä mitannut. Olen juossut muutaman vuoden tuota reittiä. Kunto on siis kohdillaan omaan tasoon nähden.

Mikä vielä huolettaa?

Keli.
Yöllä tuohon aikaan vuodesta voi olla kylmä, jos tulee sateista. No, parempi kuitenkin kuin helle.

Kengät.
Ei ole 100% luottoa S-Lab Ultra 2:iin. Tuntuvat vaimennuksen puolesta aavistuksen kovalta. Ei tullut kyllä ongelmia 42 kilometrillä, tuskin kovin pahoja ongelmia pidemmälläkään siis.

Matkan pituus.
Onhan tuo pelottavaa, kun tietää kuinka pahaa se kuitenkin sitten tekee. Vaikka juoksisin järkevästi, niin lopussa laitan kuitenkin kaiken peliin. Maalissa olen varmasti puolikuollut.

Aika.
Haluaisin juosta hyvän ajan. Joudun juoksemaan vaan kevyttä tahtia ja unohtamaan kellon kymmeniksi kilometreiksi. Huolettaa ettei vauhti riitä mihinkään. Helpompaa olisi lähteä vaikka maratonille, kun tietäisi mitä vauhtia on juostava.

Mikä ei huoleta?

Liivireppu.
S-Labin reppu on vakuuttanut. On mukava ja toimiva.

Tankkaus.
Geelejä ja vihreitä kuulia. Huolloissa baanania. Dexalin geelit toimii hyvin. Vesipulloja 1,5 litraa mukaan.

Paita.
Ostin Patagonian juoksupaidan. Tuntuu erittäin toimivalta. Pitää vaan muistaa, että reppukin lämmittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti