keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Kohti NUTS Hetta-Pallas -juoksua

Harjoittelulla ei hirveästi ehdi tehdä muutoksia juoksukuntoon Karhunkierroksen ja Hetta-Pallaksen välissä. Ajallisesti juoksujen välissä on kuusi viikkoa, joista nyt on kulunut kaksi ja puoli viikkoa. Nyt jalat ovat jo palautuneet ja on aika miettiä, mitä asioita pitää ottaa huomioon.

Tärkeät asiat siirryttäessä Hetta-Pallakselle

  • Mäkijuoksuvoiman lisääminen
  • Kelin vaikutus
  • Varusteet helteeseen

 Mäkijuoksuvoiman lisääminen

Olin Karhunkierroksella heikoimmillani mäissä, erityisesti alamäissä, kun reidet olivat väsyneet. Hetta-Pallaksella mäkien pitäisi olla juostavampia ja siksi yritän panostaa harjoittelussa loivempiin pitkiin nousuihin ja laskuihin. Toivottavasti olisin kisassa valmis tekemään pitkää työtä mäissä.

Kelin vaikutus

Hetta-Pallaksellakin keli voi olla mitä tahansa. Nyt juostaan kuitenkin keskellä päivää, joten pelko nousee lämpötilan mukana, toivottavasti ei tule hellettä. Juomaa ei ole karttojen ja kuullun mukaan saatavilla puroista ja viimeisestä huollosta on 33 kilometriä maaliin. Juominen tuolla viimeisellä välillä voi nousta ongelmaksi helteellä. Toivottavasti vältytään helteeltä. Karhunkierroksen yössä tuli jo testattua varusteet kylmään keliin.

Varusteet helteeseen

Minulla on ollut aina vähän ongelmia kaikkien muiden shortsien kanssa lukuunottamatta trikooshortseja. Nyt olen tilannut testattavaksi kolmet shortsit, katsotaan jos löydän tätä kautta uudet suosikit. Juoksuliivin alla on helppo pitää t-paitaa, mutta pystyisikö juoksemaan pelkällä juoksuliivillä? Tämä on jotakin jota voisin olla valmis kokeilemaan, jos juostaan ultraa helteellä.

Harjoitusohjelma kohti Hetta-Pallasta

Karhunkierroksen jälkeen kaksi kevyempää treeniviiikkoa.
Kolmannella viikolla kaksi mäkiharjoitusta ja normaalia treeniä. Määrä aika suuri 80km.
Neljännellä viikolla kaksi mäkiharjoitusta ja normaalia treeniä. Määrä suuri 100km.
Viidennellä viikolla jo kevennetään. Yksi mäkiharjoitus, helppoja juoksuja. Määrä 70km.
Kuudennella viikolla levätään kohti kilpailua. Määrä ennen perjantain kisaa 25km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti