perjantai 30. huhtikuuta 2010

Kevään ensimmäinen suurviesti

Tätä kirjoitetaan Viikkarin MS Mariellalla ja raatomiehistö on matkalla Ruotsiin Tiomila-suunnistusviestiin. Tiomila on Jukolan jälkeen suurin seuraviesti suunnistuksessa. Kyseessä on kymmenen osuuksinen suunnistuviesti, jonka startti on myöhään illalla ja maaliintulo aikaisin aamulla. Jukolaan verrattuna Tiomilassa on vähemmmän harrastelijoita, jotka ehkä hieman karttavat viestiä. Syynä voi olla Jukolaan verrattuna pidemmät osuudet, erityisesti pitkä yö ja ankkuripätkä ovat fyysisesti raakoja.

Raadot lähtevät viestiin eri pohjalta. Sir Michaelin jalat ovat olleet tukossa maratonin jälkeen. Brotelai Mikko ei ole vielä avannut suunnistuskautta. Jude eli allekirjoittanut on juossut yhden henkilökohtaisen kilpailun ja kaksi viesti, mutta aika huonolla menestyksellä. Toivoa on toi minulle se, että kävin rykäisemässä Pirkkolan kolmosen aikaan 9.49, joka on ennätykseni.

Arvoisa seuran viestivalitsija on tänä vuonna arponut pojille raakoja osuuksia. Sir Michael aloittaa Helsingin Suunnistajien kakkosjengin, jossa Brotelai Mikko jatkaa seuraavana. Meikäläiselle on napsahtanut tiukka vastuu, sillä osuus on ykkösjengin pitkä yö. Osuus on putkea eli kaikilla on samat rastit. Matkan pituus on raaka, yli 16 kilometriä.

Tiomilaa voi seurata netistä tulosten, radiolähetyksen ja videoiden kautta. Linkit löytyvät virallisten sivujen kautta.

3 kommenttia:

  1. Eh, ei mua nyt kiinnosta toi kolmosen aika vaan se että miten se viesti menee.

    VastaaPoista
  2. Tässä hyväksi havaittu ohje pitkälle yölle vuodelta 2000: 2.osuuden kaveri osoittaa kilpailijan selän samalla, kun antaa kartan. Tehtäväsi on seurata tätä selkää maaliin saakka ja leimata samoilla rasteilla ja hoitaa osuutesi menestyksekkäästi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Noh, nythän se meni ihan hyvin. Hyvä.

    VastaaPoista