sunnuntai 28. elokuuta 2011

Flunssa tuli, mutta hyvään aikaan.

Loppuviikosta rupesi kurkku kipeytymään. Perjantaina treeni jäi väliin muutenkin, kun yllättävästi kuumailmapallolento toteutui. Lauantaina kurkkukipua oli niin paljon, ettei treenaamaan uskaltanut lähteä. Onneksi flunssan pahimmat oireet lähtivät jo lauantai-iltana. Tämä oli ihan hyvä vaihe sairastaa, aikaa on maratoniin vielä ihan riittävästi. Näköjään Tahitilla on ollut aivan sama aikataulu sairastamisen kanssa ja oireetkin ovat olleet yhtä pitkät ja samanlaiset.

Sunnuntaina uskaltauduin jo Sir Michaelin kanssa lenkille. Yllättäen törmäsimme Jussi A:han keskuspuistossa. Puhuimme noin kahden tunnin lenkistä ja se sopi kaikille. Matkanteko oli helppoa, eikä nuha häirinnyt juurikaan juoksua. Kiersimme keskuspuistosta Meilahden rantaa Ruoholahden, Lauttasaaren, Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Munkkiniemen kautta takaisin keskuspuistoon. Kotona aikaa oli kulunut 2 tuntia 33 minuuttia. Matkaa arvioisin 28 kilometriä. Keskisyke oli 130. Lopussa vedin pienen Haagan riuhtaisun, että pääsin nopeammin kotiin. Syke nousi peräti 161:een.

Lenkin jälkeen kotona vasen polvi ärtyi tosi pahasti lumpion alapuolelta hieman sisäsyrjän puolelta. Pidin puoli tuntia kylmää ja söin kipulääkkeitä. Kipu tuntuu helpottavan iltaa kohden. En tiedä, missä on syy. Vamma on uusi. Kenties ongelman aiheuttajat ovat uudet lenkkarini Asics DS Trainerit. Lenkkarit ovat todella mukavat, mutta mäkivedoissa totesin ne kelvottomiksi vauhtiharjoituksiin ylipehmeinä. Karhut ovat tuntumaltaan kovemmat ja paremmin rullaavat. DS Trainerit ovat hyvät pomppimiseen, mutta yritän juosta niillä maratonin, sillä ne ovat olleet todella mukavat pisimmillä lenkeillä. Olen juossut niillä nyt kaksi viikkoa ja vauhtijuoksua lukuunottamatta voin kehua niitä. Tietysti miinusta lenkkareiden sarakkeeseen tulee, jos vammaa ei aiheudu huomenna Karhuilla.

Sir Michaelin harjoittelua on jälleen häirinnyt työnteko ja meneillään oleva keittiöremppa. Sir on kuitenkin pakottanut itsensä viikolla tunnin lenkille, vaikka olisi kuinka rättipoikkiväsynyt. Niin sitä pitää! Tahitin harjoittelussa on jälleen ollut työmatkajuoksua, mutta loppu viikkohan Tahitilla meni sairastellessa. Toivottavasti ensi viikolla kaikki pääsevät mukavasti treenin makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti