sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Yli viikon flunssa takana, valoa tunnelin päässä.

Yhdeksän päivää sitä kesti. Tänään limaa on enää vähän. Juoksua tuli silti viikolla noin 70 kilsaa ja pari muuta harjoitusta. Mitään pahempaa ei ollut, mutta kunnon treeniä ei voinut kurkkukivun ja jatkuvan limaisuuden takia vetää. Toivoin viime viikolla, että olisin saanut tällä viikolla tehtyä vetotreenejä. Se ei onnistunut. Pari pitkää sain kuitenkin juostua ja tänään sunnuntaina juoksimme Sir Michaelin kanssa arviolta 29 kilometriä noin kahdessa tunnissa ja vartissa. Juoksu oli helppoa.

Sir Michaelin treenejä on edelleen häirinnyt työnteko, mutta mies yrittää toki. Viikonloppuna Sir sai taas kaksi pitkää lenkkiä aikaiseksi. Tahiti on harjoituspäiväkirjan mukaan keskittänyt harjoitukset muutamiin tehokkaisiin treeneihin: pari tiukkaa ja pari pitkää juoksuharjoitusta viikossa.

Keskiviikkona Vantaalla olisi mahdollisuus juosta ratakymppi. Ainakin aiemmin Tahiti oli menossa paikalle etsimään maratonvauhtiansa. Tarkoitus on siis juosta täysillä ja katsoa oikea maratonvauhti taulukosta. Erilaisia vauhtitaulokoita netti on pullollaan. Itsekin ajattelin mennä paikalle, jos henki kulkee täysin rohisematta. Edelleenkin huolta aiheuttaa maratonvaatetus ja tankkaus kisan aikana. Tankkausta ei ole tullut mietittyä vielä ollenkaan. Kisan aikana tarjottavaa urheilujuomaakin pitäisi ruveta kokeilemaan lenkeillä.

Onhan tässä vielä kolme viikkoa aikaa. Käytännössä se tarkoittaa kahta treeniviikkoa ja yhtä kevyttä viikkoa. Toisella treeniviikolla pitkät lenkit eivät enää ole kuluttavan pitkiä, vaan parikymppiset saavat riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti