keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ratakymppikokeilu

Jude maalissa ja Tahiti taustalla viimeisellä kierroksella:

Kuudesluokkalaisena osallistuin Mellunkylän Kontion yleisurheilukilpailuihin, joissa sijoituin viimeiseksi eli toiseksi. 60m taittui käsiajassa 9.8s, kuulaa taisin työntää 8,24 ja pituutta taisi mennä peräti 3,80m. Se oli tähän päivään asti ainoa ratajuoksukilpailuni. Kun Tahiti ilmoitti reilu viikko takaperin, ettei osallistukaan maantiekisaan, vaan ratajuoksuun, olin vähän harmissani. Sitten tuli flunssa ja ajankohdan siirtyminen muutamalla päivällä tuli todella tarpeeseen.

Kisastartti oli kello 18.10, joka on todella vaikea starttiaika töiden jälkeen. Söin vähän tomaattikeittoa neljältä. Kouluruokailu oli jo puoli kahdeltatoista ja sen jälkeen ei ruokaa ollut tarjolla. Oli pakko syödä, mutta oikeastaan piti syödä mahdollisimman vähän. Tankkaus onnistui, sillä ruoka ei painanut juostessa.

Starttipaukun jälkeen juoksijat muodostivat letkan. Otin paikan aika hänniltä Tahitin kanssa. Ekat kaksi tonnia meni mukavasti kahden vanhan patun perässä. Sitten ukot alkoivat hiipumaan pahasti. Lähdin puskemaan yksin. Kolmessa kilometrissä minut ohitettiin, mutta kuittasin taas takaisin, koska vauhti heittelehti. Neljästä kilometristä eteenpäin juoksin yksin. Jaksoin tavoitevauhtiani kuuteen kilometriin asti. Silloin olin vielä 35 minuutin vauhdissa. Vaikeimmat kilometrit olivat seuraavat kaksi. Vauhti tippui alusta noin 4 sekuntia/ kierros. Viimeisellä kahdella kilometrillä alkoi loppu jo häämöttää, ja toivo matkan lopusta antoi voimia. Lopputulos 35.24 yksin juostuna tuulisella radalla oli tyydyttävä. Se ei anna aihetta huoleen. Toivoa kunnon nousustakin vielä on, sillä flunssan jälkeistä elämää on takana vasta pari päivää. Tahitin juoksu kuullosti samankaltaiselta kuin omanikin. Aikaa hänellä kului aika tasan 37 minuuttia.

Sykkeet olivat lupaavasti korkeammat kuin aiemmin tänä syksynä. Alussa syke oli hieman yli 180, loppua kohti syke tippui alle 180:nen. Keskisykkeeksi kirjattiin 179 ja maksimisykkeeksi 185. Loppukiriä ei varsinaisesti pystynyt tekemään. Jalat eivät menneet pahasti hapoille missään vaiheessa, vaan homma oli koneesta kiinni. Maratonia varten on lupaavaa, että jaloista ainakin löytyy puhtia. Maratonilla vauhtitavoitteeni on 3.56 min/km, nyt vauhtini oli 3.32 min/km. Aika erilaisista juoksuista on kyse. McMillanin maratonlaskuri antaa tavoiteajakseni 2.46h tämän ratakympin perusteella. Sellaiseen aikaan olisin todella tyytyväinen.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti