maanantai 19. syyskuuta 2011

Maanantain puhdetyö: Maratonvarustuksen tarkistus

Eilen juoksin leppoisasti vajaan 15 kilometrin lenkin. Tänään on vuorossa lepopäivä. Tällä viikolla välttelen myös kävelyä, etteivät jalat turhaan rasitu. Pikkuhiljaa on aika ruveta valmistautumaan itse tapahtumaan. Tänään kävin ostoksilla.

Tarkistuslista maratonille voisi olla seuraava:
1. Jalkineet, joita on käytetty jonkin verran. Mielellään myös sellainen pari, josta ei ole koitunut ongelmia. Luulisin, että kengiksi kannattaa valita niin kevyet, kuin jalat vain sietävät.
2. Vaatetus. Hyväksi koettu ja hiertämätön. Pukeudu juoksuun mahdollisimman kevyesti.
3. Tankkaus. Suunnittele tankkaus ennen kisaa. Mahdollisesti totuttaudu urheilujuomaan ja -geeleihin. Kokeile juoksun aikana juomista ja syömistä.
4. Tilpehööri. Tarvitsetko geelejä, juomia tms. ennen tapahtumaa tai tapahtuman aikana.
5. Teippaa nännit. Tarvitseeko perustella?
6. Kisajärjestäjän laput. Ota vahvistuspaperit, lentopaperit, majoituspaperit ja kartat mukaan. Hyödynnä myös järjestäjän väliaikapalvelut yms.

Maanantainen varusteläjäni oli seuraava:
Kuvassa Niken juoksuvaatteet, Dexal-geelejä matkalle, Powerbar-geelejä kokeiluun (kisajärjestäjän geeli), vaseliinia ja talkkia hiertymien estoon sekä Ironman-geelivyö geelien kantamiseen.

Luottolenkkarit ovat aiemminkin mainitut Asics DS Trainerit. Väritys on viime kevään, tosin syksyn malli on muuten samanlainen. Matkaa näillä lenkkareilla on takana ehkä 300 kilometriä. Hintaa kertyi Englannista tilaamalla 70€. Alla kuva lenkkareistakin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti