maanantai 4. kesäkuuta 2012

Jotunheimin kansallispuiston maisemat palaavat mieleen, valmistautuminen käynnissä.

Päätimme Raatojen kanssa vuoden tauon jälkeen palata Jotunheimin kansallispuiston upeisiin maisemiin ajamaan pyörää. Kyseessä on siis sama lenkki "Jotuheimen Rundt", jonka kävimme kiertämässä 2010. Tällä kertaa Brotelai-Mikko jäi pois, mutta mukaan lähtee uutena pyöräilijänä Tahiti.

Majoitukset on varattu Tukholmasta, Oslosta ja Beitostölenistä. Beitton majoitus osuu matkan varrelle, mutta ei palvele yleisöä mitenkään upeasti, sillä siitä ajetaan ohi puoli kolmen aikaan yöllä. Laivamatkat on varattu Siljalta Helsingistä, jonka jälkeen yövytään Tukholmassa ja Oslossa, joten ainakaan tiukkaan matkustus aikatauluun homma ei kaadu. Jopa pyörälenkit ovat mahdollisia haluttaessa. Tällä kertaa matkassa on myös perhettä ja allekirjoittaneen seuraava sukupolvi.

Harjoittelu on käynnistynyt. Viime viikonloppuna oli ohjelmassa "Porvoon mäkkiin ja takaisin". Lenkki oli sen verran raskas, että harjoittelutahtia lienee syytä tiivistää kesäkuun ajan. Ensi viikonlopun suunnitelmassa on Pirkan pyöräily, jonka vanhan kaavan mukaan ajamme vain 134km pituisena, sillä Jukolaan on enää kaksi viikkoa ja siellä olisi tarkoitus juosta kauden paras suunnistussuoritus. Muuta harjoittelua katsoin sen verran harjoituspäiväkirjasta, että viidessä kuukaudessa harjoittelua on ollut hieman yli sata tuntia. Harjoittelu on koostunut enimmäkseen juoksusta ja salibandysta.

Tällä viikolla on tarkoitus tehdä viimeiset varustetilaukset ja majoitusvaraukset. Lisäksi pitää hoitaa pyörän viimeiset huoltotoimenpiteet, kuten ulkorenkaiden päivitys ja sopivan takapakan miettiminen. Tahitilla on pienimpänä välityksenä 39-25, joka on lopun 17% nousuissa vähän siinä ja siinä. Jos väsy tulee, niin voi mennä taluttamiseksi. Sir Michaelilla on vielä lääkefirman miehenä energiatuotteiden hankinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti