tiistai 19. kesäkuuta 2012

Jukola 2012 : Rento ankkuriosuus

Ankkuriosuuden karttani reittipiirroksella:

Juoksin Helsingin suunnistajien joukkueessa numero 20. Joukkueessa oli paljon nuoria jätkiä ja itselleni oli täysi arvoitus, millä sijalla tulisin metsään lähtemään. Erityisen hyvin sujuivat osuudet kolme ja neljä, ja pääsin yllättävän hyvällä sijalla 170 metsään. Oma valmistautuminen oli sujunut lepäillen, verrytellen ja futista pelaillen. Jonkunlaisen luoton annoin kuitenkin vanhoille pohjille ja tavoitteenani oli olla Helsingin suunnistajien toiseksi nopein ankkuri.

Sitten suoritukseen rasti rastilta:
K-1-2-3 Aloitin suht kevyellä vauhdilla ja virheettömästi. Joku iski beesinkin.
4 Tulin liian etelään, en huomannut kartasta jyrkännettä, korjasin väärin. Virhettä 45s.
5-7-6-7 Hitaat juoksijat ärsyttivät, juoksin vain ohi, ja suoraan seuraavalle rastille. Lyhyemmillä osuuksilla oli näköjään erilainen hajonta. Virhettä 1 min.
7-14 Juoksin perusvarmasti. Välillä näin muita, mutta yhdessä en kenenkään kanssa juossut. Ei virheitä.
14-18. Sain perääni ruotsalaisen juoksijan rastilta 14. Ennen rastia 16 sain toisenkin kyytiin. Vedin hyvin, kunnes rastilla 18 tein 20 sekunnin virheen ja tipuin jo viiden äijän letkan hännille.
19 Teimme letkana huonoa ylivauhtista sinkoilua. Olin siinä kolmen ryhmässä, jotka kuitenkin menivät rastille suoraan.
19-21 Tein omaa duunia yksin.
22-23 Rastille 22 lähdin fiksusti ja ohitin viimeisenkin letkassa olleen ruotsalaisen ja hän jäi jälkeen. Sitten suunnistin rastiympyrässä huolettomasti ja menin aivan rastin vierestä ohi. Aika ison kierroksen jälkeen takaisin rastille. Virhettä 2 min. Ikäväkseni huomasin, ettei virhe juurikaan harmittanut. Olinko riittävän latautunut?!? Seuraavalle tein saman, juoksin sinne päin, koska luulin rastia helpoksi, se olikin niin tiheässä, etten nähnyt rastia.Virhettä 2min 30s.Päätin ryhdistäytyä.
23-24 Pitkän välin juoksin ihan hyvällä reitinvalinnalla, mutta lähdin keskivaiheilla polulta liian aikaisin.
24-28 Helpot välit juoksin yksin.
29-33 Lopussa sivulta tuli vielä porukkaa ja jouduin loppukamppailuun. Meitä oli neljä. Rastille 31 Hämeenlinnan kaveri otti oman valinnan, mutta tuli samaan aikaan rastille. Juostaessa rastille 32 tippui Suunta-seppojen ankkuri juoksemalla. Viiemeiselle rastille tein itse pienen koukun ja leimasin kolmantena. Loppusuoravetoon ei ollut irtiottokykyä. Laskuri näytti sijaa 149. Tiesin nostaneeni sijaa ihan hyvin.

Osuusaikani oli 1.52.08. Virhettä tuli yhteensä noin seitsemän minuuttia. Etukäteen miettimäni henkilökohtainen ihanneaikani 1.45 oli oikein laskettu. Viisi minuuttia olisi ehdottomasti pitänyt saada pois tai ainakin toinen suurista virheistä.

Helsingin suunnistajien ykkösjoukkueen ankkuri juoksi 1.49, kakkosjengin vahvistus 1.55 ja kolmosjengin ankkuri 2.04. Onnistuin tavoitteessani, mutta harmittavasti ykkönen oli tällaisella rutiinijuoksulla lähellä. Ykkösjoukkueen ankkuri oli kuulemma hyytynyt todella pahasti. Väliajoista kuitenkin selvisi, että tunnin kohdalla olimme tasoissa ja virheeni tiputtivat minut viiden minuutin päähän. Varsinaista hyytymistä oli sitten kaksi minuuttia ja eroksemme jäi kolme.

Raadoista aloitusosuudella juoksivat Sir Michael ja Tahiti. Sir Michael avasi joukkueen Helsingin suunnistajat 8, jossa juoksi myös pitkällä yöllä Brotelai-Mikko. Joukkue vilisi muutenkin tuttuja jätkiä ja veljiä. Heille loppusija 349.

Ensi viikolla juhannuksen vieton ohessa alkaa pyöräkuuri, jotta Norjassa ei tule totaalisippi reisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti