lauantai 27. maaliskuuta 2010

Blues ja Jokerit ulkona, HIFK ja Lukko mukana.


Ensi viikolla alkavat varsinaiset jääkiekon SM-liigan pudotusottelut. Maanantaina HIFK pelaa HPK:ta vastaan ja Lukko TPS:ää vastaan. Lukko ja HIFK kohtaavat vasta finaaleissa, joten joudumme Sir Michaelin kanssa vielä säästelemään äänijänteitämme.

Tällä viikolla kävimme maanantaina uimassa, tiistaina juoksimme vetoja Myllyssä, keskiviikkona poljimme taas ullakolla pyörää ja perjantaina kävimme katsomassa, kun Kärpät lähetti Espoon juniorikiekkoilijat kesälomalle. Kuva on toisesta erästä, kun kaukaloa korjailtiin ja pidettiin pienet rusettiluistelut. Jälkipeleihin lähdettäessä näimme Brotelain kanssa tappelun Etelä-Haagassa. Pysäytin poliisit, vaikka tilanne oli jo loppunut.

Viikon tärkein treeni tiistaina sujui hyvin ja kilsojen vauhdit olivat 3,20-3,20-3,15-3,15-3,10. Palautus oli normaali kaksi minuuttia. Keskiviikkona katsoimme pyöräillessä Merijalkaväen miestä. Arvostelu tulee ensi viikolla, kun saamme pätkän loppuun.

Duunisaralla ei pyyhi hyvin. Välillä ihmetyttää. Rakas opetusministerimme tuossa vuosi sitten jätti tekemättä päätöksen luokkakokojen ylärajoista. Ensi vuonna koulussamme on näillä näkymin kolmosella 32 oppilaan luokat ja ekaluokkalaisia pörrää 26 huonetta kohden. Erityisoppilaiden määrää yleisopetuksen luokassa ei ole edelleenkään rajattu. 32 oppilaan luokalla voi olla yhden erityisluokan verran erityisoppilaspäätöksen saaneita oppilaita, ainakin periaatteessa.

Hesarin toimittaja kirjoitti eilen lehdessä vastinetta koululakkautuksista. Väitti väärin, että kyseessä on valintatilanne: vähemmän tiloja tai suuremmat luokkakoot, turha ruikuttaa. Kaupungin säästöt opetuksessa eivät kohdistu näin. Ensi vuodelle jokaisen koulun rahoja on kuristettu. Koulu päättää, mistä rahat otetaan. ATK- ja remonttirahat tulevat koulun ulkopuolelta, joten säästettävää jää lähinnä opetuksesta, opettajien määrästä ja oppikirjoista. On typerää väittää ilman mitään tietoa, että luokkakoot pysyisivät ennallaan tai pienenisivät. Näin ei tapahdu. Kouluja lakkautetaan, koska oppilasmäärät pienenevät. Se on luonnollista. Toki opetusvirasto on välillä tehnyt konsulttiselvityksiä, jotka meinasivat lopettaa meidänkin 525 oppilaan ala-asteen oppilaspulan takia. Onnea opetusvirastolle!

Opetusvirasto on tehnyt myös tulospalkkausprojektin. Jos opettajat säästävät koulun rahoja, he saavat enemmän palkkaa. Eettisesti voi pitää epäilyttävänä, että koulu lähtee alittamaan budjettiaan, kun se käyttää rahaa oikeastaan vain opetukseen. Mielenkiintoinen projekti. Oppilaan hyväksi tottakai. Jepjep.

Tätä kirjoittaessa viimeiset säbäpelit on takana. Taisin pelata pienessä kuumeessa. Olo otteluiden jälkeen oli tukala ja lämpöä oli 37,2. Tein pari maalia ja kauden saldoksi muodostui 10+2=12. Itsekästä. Kaupassa harhailin ympäriinsä, mutta nyt olo on sen verran vahva, että lenkki varmaankin onnistuu huomenna. Sir Michael on lukittautunut Etelä-Haagassa asuntoonsa. Jotain kurssijuttuja. Hän kuitenkin ehkä lähtee lenkille huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti