torstai 23. kesäkuuta 2011

Brobackan testi ja maratonharjoittelun puoliväli

Brobackan profiili Helsingin suunnistajien sivuilta:
Maratonpalaverista on aikaa kolme kuukautta ja maratonsuoritukseen on aikaa kolme kuukautta. Eräällä tavalla nyt on projektin puolimatkan krouvi. Pohjat projektille on luotu menneinä vuosina, mutta seuraavat kolme kuukautta ovat projektin kannalta oleellisimmat. Jonkilaisena pohjana viimeiselle kolmelle kuukaudelle päätimme juosta Brobackan testin. Suunnistusseuramme pitkäaikaisen testijuoksun Nuuksiontiellä. Tie lienee mäkisin tieosuus pääkaupunkiseudulla. Tällä hetkellä juoksemista häiritsevät muutamat tietyöt, sillä reitille rakennetaan kevyenliikenteenväylää. Väylä tulee merkitsemään myös muutosta reittiin, viimeksi tielinjausta on kai muutettu noin 20 vuotta sitten.

Tietyöt olivat nihkeitä juoksijan kannalta, mutta muuten testiolosuhteet olivat ihan jees: aurinkoista, +18, mutta jonkin verran tuulista.

Juden väliajat olivat 4km välein:
13,25 - 27,53 - 41,59 - 55,44. Profiilista voi havaita, että kääntopaikka on lähtöä korkeammalla.
Tahitin kännykkä GPS-träkkeri näytti reitin pituudeksi 15,7km, mikä herättää jälleen kysymyksiä reitin todellisesta pituudesta.

Tulokset:
Jude 55.44
Tahiti 1.00.18
Sir Michael joutui jättämään lenkin lyhyemmäksi heikon koipireisikaluston takia. Sir juoksi kuitenkin lyhyemmän testimatkan (8km) vauhtiharjoituksena. Kello oli mieheltä jäänyt kotiin, joten aika jää arvoitukseksi.
Tilastoja vanhoista juoksuista.

Kommentteja herrain suusta:
"Aivan saatanan vaikeeta oli noi ylämäet, tasasella jakso jotenkuten juosta."-Tahiti
"Heti alusta oli jalat jotenkin väsyneet, kyllä vielä painaa Jukola ja treenaaminen jaloissa."-Jude
"Mä en tajuu, miten jätkät voi juosta noin kovaa heti Jukolan jälkeen. Mä oon ihan paskana."-Sir Michael

Viimeisen kolmen kuukauden aikana harjoittelu on sujunut odotetusti Judelta. Tahitin ongelmana on ollut viimeisen puolentoista kuukauden aikana polvivaiva, joka on pakottanut miehen lepäämään ja juoksemaan metsässä. Brobacka oli ensimmäinen kovavauhtinen tiejuoksu kahteen kuukauteen Tahitille. Sir Michael on tutun kaavan mukaan viettänyt suurimman osan ajastaan työn parissa. Vähäinen vapaa-aikakaan ei aina ole suuntautunut lenkkeilyyn. Sir Michael on tänä keväänä kuitenkin yllättänyt monet virheettömillä suunnistussuorituksillaan: enää ei kuulemma ole mihinkään kiire, vaan menee vaan rastille!

Juhannuskin menee kolmikolla Raato-merkkisesti. Kaikki kokoontuvat samaan ajanviettokeskukseen Härmän ja Varsinais-Suomen rajalle. Tarkoituksena on olut illalla ja lenkki aamupäivällä. Ensimmäinen toteutuu suuremmalla varmuudella. Jos säät ovat aivan pumpattavasta puhallinsoittimesta, niin voi olla, että tännekin tulee päivityksiä.

Hyvää Juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti