sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Raadot maaliin Jukolassa hyväksytysti

Raadot juoksivat Helsingin suunnistajien (HS) ykkös- ja kakkosjengeissä, sekä Brotelai-Mikko joukkueessa numero 13. Jude ykkösen viidennellä osuudella, Tahiti kakkosen kolmannella osuudella ja Sir Michael kakkosen seitsemännellä osuudella. Tahitin kolmasosuus tunnetaan myös "pitkänä yönä", sillä se on pisin yöosuus. Sir Michaelin osuutta taas kutsutaan "ankkuripätkäksi". Brotelai-Mikko juoksi ensimmäisellä osuudella.

HS:n ykkösjengi juoksi tasollaan ja Jude pääsi metsään sijalla 53. Rastinotto sujui hyvin, mutta reitille sattui pieniä harmittavia virheitä. Juden arvion mukaan kaksi minuuttia virhettä sattui matkaan. Muista ei metsässä ollut suurempaa vetoapua. Samantasoisia kavereita näkyi matkalla muutama. Maaliin Jude saapui ajalla 56. Loppu sujui ykkösjengiltä vielä tasaisen vahvasti ja edestä tippui muutama joukkue pummaamalla ja hylkäämällä. Joukkueen loppusijoitus oli 50.

Tahitin ja Sir Michaelin kakkosjoukkueessa entisaikoijen loisto ei alkanut heti kättelyssä, vaan Tohtori Salo tuli ensimmäiseltä osuudelta peräti 17 minuuttia kärjen jälkeen noin sijalla 300. Sija alkoi tippumaan heti toisella osuudella. Kolmannella eli pitkällä yöllä Tahiti aloitti todella lupaavasti, mutta puolen matkan jälkeen tuli liikaa virheitä eikä sija huomattavasti muuttunut aiemmasta. Kakkonen nousi vahvojen lyhyiden osuuksien ja kuudennen osuuden ansioista jo sijan 100 tuntumaan. Eroa sadan joukkoon oli Sir Michaelin lähtiessä 3,5 minuuttia ja 7 sijaa. Sir teki tiukkaa duunia säästäen jalkojaan pitkällä 15,5 kilometrin reitillä. Virhettä mies ei rasteilla tehnyt, vain pieniä ajautumisia rastiväleillä. Lopussa sadas sija kuitenkin karkasi paremmilla koivilla. Sir Michael sai lopussa maukkaasti kuitattua vielä yhden joukkueen viimeiselle rastille, mutta sija jäi tällä kertaa sadan ulkopuolelle: 102. Brotelai-Mikko juoksi tasaisesti tehden kuitenkin jonkin verran virheitä, tällä kertaa noin 600 miestä juoksi aloitusosuuden Brotelaita kovempaa.

Huippujen spekulaatio ei tällä kertaa asiantuntijatiimillä osunut aivan oikeaan, kakkonen oli ykkönen. Jukolan voitosta käytiin odotettu Suomi-Norja -maaottelu, mutta tällä kertaa kävi samoin kuin Tiomilassa: Norskit veivät parhaat palkinnot. Kymppisakissa oli odotetusti paljon hyviä suomalaisia viestijoukkueita, joista tiimin odotusten mukaisesti Delta oli lähellä voittoa, mutta menetti mahdollisuutensa kuudennella osuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti