perjantai 17. kesäkuuta 2011

Jukolan viestin ennakko: Kalevan rastin voittokulku jatkuu.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä käydään Haminan kylillä Jukolan viesti. Myös Raatojen on pakko heittää omaa spekulaatiota kärjen tapahtumista, kaikki asiantuntijathan niin tekevät. Onneksi se on helppoa. Kilpailusta tulee Suomi - Norja -kamppailu, kuten lähivuosina on nähty. Voittajasuosikkeja on yksi: Kalevan rasti. Ykköshaastajaryhmässä on yksi joukkue: Halden SK. Sitten tuleekin jo suurempi määrä joukkueita, jotka voivat voittaa viestin, mikäli jompi kumpi näistä ennakkosuosikeista epäonnistuu tai haastaja ylittää itsensä. Muilla joukkueilla ei päiväosuuksilla vain yksinkertaisesti riitä vauhti Kalevan rastin kyydissä.

Ennakoimme järjestystä:
1. Kalevan rasti (itsestään selvä)
2. Halden SK (itsestään selvä 2.)
3. Kristiandsand OK (Yö on suurin kysymysmerkki, ankkurina luultavasti B. Rollier, joka juoksi ennen järjestävässä seurassa, joten tuntee maastot. Joukkueessa luultavasti myös suomalainen Mats Dahlen.)
4. Lidingö SK (joku ruotsailainen yltänee femmasakkiin)
5. Delta (tasaisen vahva)
6. Södertälje-Nykvarn OF (Tiomilassa pysyi kärjen mukana aivan loppumetreille. Kymissä ei auta asiaa, että joukkueen suurimmat tähdet ovat Gristwood ja Müller eli etelänmiehiä.)
7. Tampereen pyrintö (Ei riittäviä miehiä koviin paikkoihin, mutta hämäläinen surkumaasto on vähän saman tyyppistä talousmetsäkivikkoa kuin Jukolakin. Saavat pientä boostia siitä, että naiset voittavat oman viestinsä aiemmin lauantaina.)

Seuraavia voi ennakoida myös lähelle kärkeä:
Lynx (Nuoria osaavia kavereita, muttei maailmanliiga-tasoa), Rajamäen Rykmentti (Kahden staran lisäksi hiljaista), Hyviä suomalaisjoukkueita ilman voiton mahdollisuutta (loppupään osuuksien vauhti ei riitä): Paimion rasti, Ikaalisten nouseva voima, Hiisirasti, Turun metsänkävijät, MS Parma,...Näitä riittää.

Jukolan kilpailualueen vanha kartta on alla. Kilpailukeskus on kartan kaakkoisreunassa:
Jukolaa voi seurata reaaliajasta useista lähteistä. Tämän vuoden Jukola jää kuitenkin yleisön kannalta seuraavan Jukolan varjoon, ensi vuonna Jukola on Vantaalla. Silloin jokaisen sohvaperunan kannattaa vääntäytyä katsomaan lähtötapahtumaa ja aistimaan tunnelmaa. Mikäli innokkuutta on enemmän, kannattaa aloittaa Venlojen katsomisella. Se on mielekkäämpää kuin keskellä yötä valvominen. Pienten unien jälkeen voi sitten katsoa ratkaisut kotona televisiosta. Ehkä vuonna 2012 nähdään myös Raato-joukkue Jukolassa.

Helsingin Suunnistajien joukkueet ovat hieman muuttuneet ja ovat seuraavanlaisia:

Ykkösgängi:
1. Mr. Tammimäe (Nuori ja lupaava Viroilaisjuoksija.)
2. T. Haarlaa (Parhaimmillaan tällä osuudella Jukolan 2.nopein.)
3. E. Heinaro (20-vuotias nuortenmaajoukkuemies)
4. Tommi (18-sarjalainen erikoispitkänmatkan suomenmestari)
5. Jude (Parhaalla paikallaan, vain pummit vaarana. RAATO)
6. L. Valtonen (18-sarjan erikoispitkänmatkan sm kakkonen sekunnin erolla voittajaan (Tommiin).)
7. Raido Mitt (Viron paras juniorisuunnistaja, SM-sprinttimatkan 7.)

Kakkonen:
1. Dr Love (aloittanut Jukolan todella hyvin useasti, fysiikka kysymysmerkkinä)
2. A. Molnar (Nuori jätkä, viime vuonna kakskymppisten viestin suomenmestari.)
3. Tahiti (Yksi neljästä suuresta suomalaisesta, jotka ovat pysyneet Helsingin suunnistajien paidassa Tiomilan pitkän yön letkojen mukana 2000-luvulla. RAATO.)
4. I. Nurminen (ylirasitusta, muuten ykkösessä?)
5. M. Lassila (Perinteisesti parempi henkilökohtaisissa kilpailuissa, varma menijä.)
6. M. Laaksonen (Haluaa kakkoseen, jossa juoksee yleensä todella kovaa.)
7. Sir Michael (Haluaa alistaa ykkösen miehen. RAATO)

Raadot toivottavat kaikille hyvää Venlojen ja Jukolan viesti, niin juoksijoille kuin seuraajillekin. Palataan asialle sunnuntaina kilpailun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti