perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kevätkunto kohdillaan, kisat ei vain suju.

Vappua en ole viettänyt ainakaan kymmeneen vuoteen, vaan kevään merkkinä voi pitää päällekäistä tapahtumaa Tiomilaa. Tänä keväänä Tiomila ja vappu meni itsellä Ruotsissa sairastellessa ja kaavailtu ankkuriosuus jäi juoksematta. Sir Michael veti hienosti loppupään valoisalla osuudella ja oli seuran kolmanneksi paras osuussijoitusten mukaan.

Perinteisesti Suunnistusliiton raittiusihmiset olivat asettaneet SM-sprintin jälleen lakkiaisia seuraavaksi päiväksi. Toivottu raitistuminen jäi monelta tekemättä, sillä alle 20-vuotiaiden sarjassa oli 56 osallistujaa, mikä on noin puolet potentiaalisista osallistujista. Ymmärtäähän sen.

Ainoana Raatona osallistuin tapahtumaan. Karsinnassa olin riittävässä vauhdissa finaaliin, mutta tyrin lopussa pienen jyrkänteen. Juoksin vierestä ohi ja minuutin moka. Sen jälkeen oli sanomattakin selvää, että mitään mahdollisuuksia ei enää ollut. B-finaalissa varmistelin, etten pääse turhaan ranking-listalla nousemaan, ja juoksin virheettömän suorituksen lopuksi 9. rastilta suoraan 14. rastille. Tulos hylätty. Sprintissä tällaiset jutut ovat normikamaa, eikä itsellä ole kovia paineita. Ikävämpää oli, että samoin kävi myös seurakaverille, joka tavoittelee nuorten MM-kilpailuita. Toivottavasti joukkuepaikka kuitenkin irtoaa.

SM-sprintin jälkeen julkaistiin Helsingin suunnistajien Jukola-joukkueet:
1. joukkue 5. osuus Jude
2. joukkue 3. osuus Sir Michael
2. joukkue 4. osuus Tahiti

Joukkueet ovat etukäteen lähes tasavahvoja, joten kovaa vääntöä nähdään. Ykkösjoukkueelta voi odottaa sijoitusta 60 joukkoon ja kakkoselta 70 joukkoon. Veikkaukseni on, että ykkönen on 57. ja kakkonen 74.

Sprintin jälkeen kävin toteamassa kevätkunnon Pirkkolan hiekkakolmosella. Tulos 9,44,8 on seitsemällä sekunnilla uusi ennätykseni, joten kuntoon voi olla tyytyväinen. Jukolaa odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti